31.5.2017

ja vielä yksi asia

Tämän ei ole tarkoitus olla valitusblogi, mutta yksi juttu pitää kyllä silti vielä sanoa, ihan siltä varalta jos joku suunnittelee klinikkavaihtoa tänne. Enimmäkseen mulla on ollut tosi ikimuistoista ja hauskaa. Välillä vaan ärsyttää ja väsyttää, koska teemme päivittäin reippaasti yli 10-tuntista työpäivää.

Koska täällä on niin pienet vuosikurssit, täällä kierretään klinikoilla yksin tai max. kahdestaan jonkun toisen opiskelijan kanssa. Yhteisiä juttuja on joinain päivinä, kuten esim. tiistaisin on possuiltapäivä kaikkien niiden kesken, jotka ovat tuotantoeläinklinikoilla (Ambulanz, Reproduktion, Chirurgie, innere Medizin). Vaihto-opiskelijat, joita ehkä tulee, ripotellaan niille viikoille ja niille klinikoille, joihin mahtuu. Vaihtaminen onnistuu vain sellaiselle klinikalle, jossa on tyhjää sillä viikolla. Ylimääräiseksi ei voi mennä, enkä todellakaan ymmärrä, miksei, kun muutenkin täällä saa enimmäkseen katsella vierestä, kun eläinlääkärit tekevät kaikkea. En ymmärrä myöskään, miksi täällä oletetaan vaihtarien olevan tyytyväisiä siihen, että pääsevät täällä Zürichissä edes jonnekin, hah. Itse en pääse lainkaan tuotantoeläin-reproklinikalle, joka olisi ollut mulle ylivoimaisesti kiinnostavin kaikista (utaretulehduksia, sairaita vasikoita ja post-partum kohtupotilaita) ja tällä viikolla siellä on Nantesin yliopistosta Maud, joka sanoi mulle eilen haluavansa pieneläinlääkäriksi, eli varmaan olisi hänkin saanut vähän enemmän irti vaihdostaan, jos olisi kysytty mitä klinikoita hän mieluiten tekisi täällä ollessaan! Mutta ei multakaan kysytty, meille kummallekin vaan arvottiin jotku klinikat, jotka olivat vapaina. Minä ja Sasha ollaan sentään molemmat kesäkuun kaksi vikaa viikkoa hevosten sisätaudeilla, eli just sellaisen aiheen parissa, joka ei kovin paljon kiinnosta kumpaakaan ja josta kumpikaan ei muista paljon mitään! Tulee varmaan hauskaa siellä sekoillessa, tosin, kuten jo sanoin, kunkin klinikan ilmapiiri on siellä työskentelevien ihmisten vastuulla eikä potilaiden, ja kaipa ne hevoset sairastelee ähkyjään ja ruokatorventukos-aspiraatiopneumonioitaan ainakin melkein samalla tavalla kuin Suomessa.

Pointtina siis: jos lähdette Zürichiin, on ihan täysin sattuman kauppaa, mitä klinikoita satutte saamaan. Itse olisin ollut pulassa, jos olisi pitänyt saada klinikkavuosi kokonaan valmiiksi tämän vaihdon myötä. Onneksi päätin ottaa rennommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti