28.8.2021

yösukellukselta

Aamulla nukuttiin vähän pitempään, kun tälle päivälle ei ollut mitään aikaista aamulähtöä. Oltiin varattu hieronta-ajat klo 11 joten siihen asti loikoiltiin altaalla varjossa. Lounaaseen asti ja sen jälkeenkin loikoiltiin vähän lisää, kunnes vähän ennen kuutta lähdettiin sukeltamaan vielä vika kerta tällä reissulla. Auringonlasku on täällä sen verran kellontarkka, että veteen mennessä oli vielä valoisaa ja kun 50min päästä noustiin ylös, oli jo aivan säkkipimeää.

Pimeällä oli paljon nähtävää. Rapuja, kotiloita, meritähtiä, merisiilit tuntuivat olevan liikekannalla, ne ehkä menee päiväksi lymyilemään piiloihinsa. Lamppujen ansiosta veden alla myös näkee paljon paremmin värejä; valo siroaa vedessä niin että päivällä kaikki on sinistä mitä syvemmällä ollaan, paitsi jos tuo oman valonlähteen mukana. Huomasin hyvin nopeasti että kameralla kuvien ottaminen oli aika hankalaa, joten keskityin katselemiseen ja uintitekniikkaan. Pari kuvaa tässä alla kuitenkin alusta. Meitä kävi moikkaamassa myös utelias kalmari, joka kellui paikoillaan ja käänteli silmiään vaikka kuinka kauan eikä tuntunut säikkyvän valoja. Meritähdet olivat ujoja, yksi piiloutui ujona hiekkaan kun katseltiin sitä Samin kanssa. Onneksi nähtiin myöhemmin lisää.


Muutama ensimmäinen kuva siis salamalla ja nämä kaksi alinta ilman salamaa… Lampun valokeila on oikeasti laaja ja tasainen, mutta noissa kuvissa valoisa osa ylivalottuu. Lampulla näki tosi hyvin siellä.

Vielä huominen ja sitten kotiinlähtö! Ei kyllä yhtään huvittaisi vielä lähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti