29.8.2021

Kavo Gkrekosta

Eilen meillä oli viimeinen kokonainen kyprospäivä, ja lentokiellon vuoksi ei voitu mennä enää sukeltamaan. Tässä viikon aikana oli kuitenkin tullut opittua se, että päivän kuumin aika kannattaa viettää vedessä; siispä vuokrasimme mönkijän ja ajoimme saaren kaakkoiskärjen niemeen, Kavo Grekon kansallispuiston kivikkoisille rannoille snorkkelit, räpylät ja uv-suojavaatteet mukanamme. Ihmisen jäljet voi havainnoida valokuvasta, joka on alempana.

Auringosta sen verran, että se on kuuma. Olemme lätränneet 50-suojakerrointa joka aamu ja pitkin päivää, erityisesti naamaan, olkapäihin ym. paikkoihin jotka palaa helpoiten. Lisäksi meillä on muutama tarkoin valittu uv-suojavaatekappale, jotka soveltuvat myös uimiseen. Lopputuloksena viikon loman jälkeen olemme koko kyproksen valkoihoisimmat ihmiset. Samilla on tosi tummat rajat ekan päivän sukellukselta kyynärpäiden yläpuolella shorty-märkäpuvusta, kun ei se poloinen muistanut rasvata. Täällä näkee tosi paljon tosi pahasti palaneita turisteja. Meille selvisi myös yhtenä päivänä, että paitsi itseruskettavia ja auringolta suojaavia voiteita, täällä myydään myös ruskettumista edistäviä voiteita, joissa on joku 0-5 suojakerroin ja joiden tarkoitus kaiketi on että ruskettuu sitten enemmän. Ookoo.

Snorklaamisesta, no, se on surkea lohdutuspalkinto sukelluskieltoisille. Valokuvista tulee parempia, mutta maisemat on aika samanlaisia, aallot keinuttaa ja pinnassa on virtoja, ja kaloja saa katsella vain kaukaa eikä niitä pääse tuijottamaan läheltä. Loppupäätelmänä: voisi lähteä reissuun pelkästään scubaamaan (ja snorklaamaan siinä ohessa), mutta ei pelkästään snorklaamaan, jos ei voi myös sukeltaa. Nähtiin merisiilejä, muutama meduusa, pitkiä kaloja ja damselfishejä. Mönkkärillä oli hauska ajella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti