25.8.2021

altaalta

Tänään oli tarkoitus mennä katamaraanicruiselle mutta jotkut unikeot nukkui pommiin ja kun lopulta käytiin respassa hakemassa lippuja, tajuttiin että oho siellä olisi pitänyt olla puoli tuntia sitten. Ihan oma moka, liput istuivat respassa odottamassa meitä eilisestä asti ja unohdettiin hakea ne ajoissa. Asia järjestyi niin että mennään sitten sunnuntaina. Ja hyvä niin koska nyt ehdittiin shoppailemaan Samille aurinkolasit, jotka se oli unohtanut pakata mukaan.

Tänään piti olla se päivä kun taivaalle ilmestyisi yksi pilvi. Eipä ole näkynyt. 

Lojuttiin altaalla aamupäivä, samassa katoksessa kuin eilen. Lounaaksi päätettiin kokeilla vähän jotain erikoisempaa, joten syötiin annokset grillattua miekkakalaa ja kalmaria. Miekkakala voitti, oli erittäin mehukasta ja oikein hyvää. Kalmari oli kyllä ihan hyvää myös, mietoa, vähän kumimaista, sellaista merenelävää. Hotellin ravintoloiden lattialla käyskentelee mustavalkoinen kissa, joka kiertelee pöytien alla puskemassa jalkoja. Sitruunasta se ei tykännyt. Tuli kyllä myöhemmin uudestaan kerjäämään joten ei muistellut pahalla.

Eilen ja tänään ehdittiin käydä hieman kävelyllä katselemassa paikkoja. Hotellin takapihalla on tosiaan merenranta ja sen suuntaisesti kulkee laiturimainen kävelyreitti, tulee vähän Jyväsjärven ympärysreitti mieleen siitä paitsi että se ei ole asfalttia. Ranta ei ole ihan joka kohdasta hiekkainen vaan välillä on todella kivikkoista ja vaikeakulkuista, kuten sukellusoppaatkin sanoivat, ei mitään asiaa veteen ilman bootseja tai jotain vastaavia kenkiä. Kivikko ei täällä ole mitään sileää peruskalliota eikä pyöreää mukavaa soraa vaan röpelöistä, teräväreunaista laavakiveä, vähän niin kuin kivikovaa reikäjuustoa täynnä ilmakuplia ja onkaloita, isot pulterit veden alla toivat minulle eilen mieleen jonkun ison eläimen kallon, värikin on todella vaalea. 

Rannan hiekkaiset osat ovat täynnä rantatuoleja ja varjoja, mutta heti vesirajan alla hiekka- ja kivikkoalueet menevät limittäin ja syvemmällä voi olla taas hienoa pehmeää hiekkaa vaikka metri-pari rannasta olisikin kiviä. Aallot ovat hyvin pieniä ja pistovirtaukset rannasta poispäin kyllä huomaa jos sattuu uimaan juuri sen muutaman metrin päässä rannasta, mutta eivät ne ole kovin voimakkaita. Kävimme maanantaina meressä uimassa ja havainnoimassa suolaisen meriveden nosteominaisuuksia; eikä mikään ihme, että mulla on järviveden painot 6kg ja meriveden 11kg, samoilla varusteilla.

Ja sitten, mitä tulee rannan siisteyteen… no, ne osat jotka on täynnä rantatuoleja, ovat kyllä aika siistejä. Roskiksia on aika paljon mutta ne ovat kannettomia ja hyvin täysiä ja niiden ympärillä hiekalla on paljon muoviroskaa. Ja rantojen ulkopuolella sitten, no, sanotaan että jos eurooppalaiset syyttää aasialaisia Tyynenmeren roskaamisesta niin heh heh, kyllä sitä täällä meilläkin osataan, eikä taatusti ole aasialaiset turustit olleet asialla. Pulloja, pullonkorkkeja, maskeja, sipsipusseja, karkkipusseja, kaikkea minkä tuuli vain kuljettaa. Eipä siinä oikein muu auta kuin pitää huoli siitä että omat roskat päätyy aina taskuun tai roskikseen; ja ostaa neopreenivaatteita vain ne mitä oikeasti tarvitsee ja käyttää ne loppuun mahdollisimman tarkasti.

Suurin osa hotellien asukkaista on tietysti ulkomaalaisia. Tanskalaiset, venäjänkieliset ja italialaiset ovat isoin ryhmä, mutta myös ruotsia, espanjaa ja englantia kuulee, ja kaikkia sellaisiakin mitä ei tunnista, suomea aika harvoin. Meidän hotellissa jostain syystä on todella monta tanskankielistä seuruetta. Osa hotelleista on ihan selkeästi pelkästään venäläisille (tai venäjää puhuville), kyltit ja kaikki on venäjäksi.

Hissimusiikista vielä. Olemme yrittäneet miettiä miksi täällä kuulee vain ja ainoastaan musiikkia, joka on coveroitu jostain tunnetuista tai vähemmän tunnetuista biiseistä. Tänään oli altaalla vesijumppa missä kuultiin ensi kertaa Ed Sheeranin itse laulama kappale ja muutamia muita kappaleita jotka eivät olleet covereita. Musiikkia soi aika monessa paikassa ja usein se on sellaista fine dining taustamusiikkia, sellaista letkeää jazz tyylistä rentoa aika tylsää, kunnes tajuaa että apua tää on se, ja sitten tulee kauhistus miten joku on viitsinyt versioida tämän näin oudosti… tähän mennessä tulleet mm. Beat it, Hot n cold (monta eri versiota vieläpä), Sultans of swing, Shape of you, useita Coldplayn kappaleita, ja onnettomin yritys oli ehkä Bohemian rhapsody, oopperakohtia unohtamatta. 

Huomenna sitten taas sukeltelemaan. Tultiin tässä ajatelleeksi ettei tällainen lomanvietto ole lainkaan hassumpaa ja että voisi uudestaankin tulla. Sukeltaminen on hauskaa ja vastapainoksi käy hyvin kirjanlukeminen ja rennosti ottaminen, ruoka on hyvää ja aika edullistakin, sää on toki aika kuuma mutta siitäkin selviää kun laittaa märän t-paidan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti