23.7.2022

Kreetalta

​Koska minkäpä sille voi kun kirkkaat sukellusvedet kutsuvat!

Täällä tosin on ihan poikkeuksellisen kova tuuli juuri nyt, ollut jo parin kuukauden ajan. Eilen käytiin kyllä kaksi kertaa veden alla, joista toinen oli veneretki, eikä kyllä ollut oikein mukavaa, vaikka sukellusoppaat olivatkin kyllä ihania ja avuliaita, mm. auttoivat kamppeiden kantamisessa, pukemisessa ja riisumisessa ja jopa loppuhuuhtelussa satamaan paluun jälkeen, melkein mitään ei tarvinnut tehdä itse. Näkymät veden alla olivat tietysti hienoja, mutta vene oli liikaa minulle; Sami kävi tänään vielä aamusukelluksella sillä välin kun itse luin kirjaa hotellin uima-altaalla koko aamupäivän. 

Jatkoa seuraa varmaankin huomenna, sukelluskeskuksen väki sanoi, että heidän lähiriutalle tehtäviin helppoihin sukelluksiin pääsee kyllä mukaan jos vene on liikaa. Kävimme siinä eilen ennen veneretkeä. Riutta on tosi matala, vain 4-5m, eli vähän semmoinen sininen rinne, mutta kaloja oli tosi paljon, itse asiassa niitä näkyi jopa enemmän kuin syvemmällä. Sanoinkin heille että minua ei haittaa ollenkaan, voin sukeltaa vaikka pelkkää sitä, jos tuuli puhaltaa ulapalle näin isoja aaltoja!

Tuulenpuuskat kiusaavat myös auringonottajia täällä hotellilla. Kaikki, aika yllättävän painavatkin esineet nimittäin lähtevät puuskien mukana lentoon, jos ei pitele kiinni. Vaahtopäitä näkyy meren selällä koko ajan.

Hotellihuone on vähän pieni ja vähän ahtaasti kalustettu, mutta ilmalämpöpumppu on kiva ja lämpötila on mukava. Hotellissa on useampi allasalue, joista lähin on melkein meidän huoneen vieressä, mutta se on aika pieni ja kaikki tuolit ovat aina varattuja. Toiset, isommat allasalueet ovat vähän matkan päässä, mutta siellä on enemmän tilaa.

Ruoka on ollut tosi hyvää. Kaikki ateriat haetaan buffapöydistä, tarjoilijat tuovat juomat pöytiin (ja aamiaisella kahvin tai teen). Jokaisella ruualla on kreikkalainen salaattipöytä; oliiveja, fetaa, oliiviöljyä, sipulirenkaita, tomaattia, kurkkua, salaattia. Feta ei ole tönköksi suolattua, paljon vähäsuolaisempaa kuin kotisuomessa. Myös jugurttia on aina aamiaisella ja jälkkäripöydässä, se on rasvaisempaa ja hyllyvää, vähän niin kuin jotain vanukasta. Sen vieressä on timjamihunajaa iso vadillinen, ja ovat kyllä hyvä yhdistelmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti