6.6.2022

Stirlingin linnasta

Aamupäivä kului mukavasti linnaa katsellessa. Hotellilta oli noin 5-10min kävelymatka, oikeastaan kiivettiin vain katua ylös ja oltiin perillä. 

Nämä pari ekaa kuvaa ovat linnan etupihalta. Naisväki kuulemma pystyi seuraamaan metsästystä puutarhasta. Tässä kuvassa näkyy myös kuninkaan (vasemmalla, kohokuvio) ja kuningattaren (oikealla, litteämpi) paikat (place), jotka liittyivät linnan puistoalueella pidettäviin juhliin (joskus kauan sitten). 


Mahtaako lampaita erottaa tästä kuvasta. Niitä oli paljon.


Tuolla näkyy vähän vanhaa kirkkoa. Siellä oli kruunajaisia, ainakin joku James kruunattiin siellä. Aika paljon jameseja on ollut kuninkaina täällä päin, niitä oli ainakin V asti.


Yksisarvinen on Skotlannin kansalliseläin/olento. Yksisarvisella on vuohen sorkat ja pää, koska parta symboloi viisautta, ja hevosen ruumis ja leijonan häntä, jotka symboloivat voimaa. Yksisarvisjahti (unicorn hunt) oli iso ja vanha kuvakudoskokoelma, vähän niin kuin sarjakuva, jossa on paljon yhtymäkohtia Kristuksen ristillä kuolemaan. Ihmiset jäljittävät ja tappavat yksisarvisen, joka sitten herää eloon viimeisessä kuvassa. Myös witchereistä tutut juonenkäänteet missä yksisarvinen ei luota miehiin (=men) vaan ainoastaan nuoriin neitoihin, löytyivät tästä kuvakudossarjasta.


Apua!


Linnan pihalla oli ihana puutarha ja ruusut tuoksuivat!


Siellä se highland siintää.


Siinä vielä kuva linnasta etupihan parkkikselta käsin. 

Mutta nyt pubilounaan kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti