26.12.2015

Hervannasta

No niin.

Alun perin ajattelin että tämä blogi olisi pelkästään ulkomaanmatkoja varten. Tällä kertaa mennään kuitenkin vain Ylläkselle. Ehkä ensi kerralla sitten jonnekin vähän kauemmas. Toisaalta kirjoitin tänne myös Uppsalan reissulta, joka on paljon lähempänä Helsinkiä kuin Ylläs.. Kaukana ja lähellä ovat tietysti aika subjektiivisia käsitteitä. Tällä kertaa matkaseurana on nimittäin Sami, joka ei ole koskaan elämänsä aikana käynyt Lapissa. Pohjoisin paikka taisi olla Vaasa.

Sotasuunnitelma on sellainen, että huomenna aamulla hypätään Samin pösön kyytiin ja ajetaan ensin täältä Tampereelta Jyväskylään ja siitä sitten jatketaan nelostietä pitkin Kärsämäelle, jonka kohdalla tehdään koukkaus itään ja ollaan yötä Vaalassa. Ylihuomenna aamulla sitten jatketaan Ylläkselle varmaankin Oulun ja Muonion kautta. Meillä on mukana laudat ja murtomaasukset. Viime laskettelureissusta on niin pitkä aika, etten oikein muista ehtiikö neljässä päivässä väsyä lautailuun. Päädyttiin kuitenkin ottamaan sukset mukaan siltä varalta, että lautailu kyllästyttää tai kipeyttää paikkoja.

Majoittumisen on tarkoitus tapahtua Äkäshotellissa. Löytyi tarjous, johon kuului rinneliput, aamiaiset ja päivälliset, ja me tartuttiin siihen. Niin, ja huoneessa oma sauna :) Ei ehkä kuulosta ihan mun tyyliseltäni matkustamiselta (vrt. esim. viime kevään Skotlanti), pakko myöntää, ja nytkin jo tuntuu että no ehkä olisi voitu ottaa joku vähän halvempi ja yksinkertaisempi lomajuttu sieltä.. Mutta samalla pitää muistaa että tämä varaus tehtiin marraskuussa, jolloin meillä oli kummallakin koulussa aika rankkaa ja me tehtiin pitkiä päiviä kumpikin, ja siinä tilanteessa tuntui hyvältä idealta varata tällainen all-inclusive -tyyppinen juttu. Ja vielä senkin takia, kun tähän ei näyttänyt kuuluvan mitään ns. ylimääräisiä revontulitutkia tai glögitarjoiluita tai joulupukkivierailuja (jotka kuuluivat muihin lomapaketteihin...) Paitsi ehkä yhden päivän rinnelippu jos me mennäänkin hiihtämään koko päiväksi.

Sami pakkaa tavaroitaan, mä pakkasin jo aatonaattona joten tein äsken kana-ananassalaattia ja nyt koitan olla häiritsemättä liikaa :) Ollaan laskettu päiviä jo parin kuukauden ajan ja nyt vihdoinkin päästään huomenna matkaan!

Toivottavasti on hyvät säät, ei liian kylmää eikä liian tuulista tai sumuista, toivottavasti nähdään poroja muttei ajeta niitä päin, ja toivottavasti kumpikaan ei loukkaa itseään rinteessä. :)






1 kommentti:

  1. Upea ja vaikuttava juttu. Olin Yllas vuosi sitten ja suunnittelen uutta reissua.

    VastaaPoista