31.12.2015

ja hyvää uuttavuotta!

Tämän aamun yllätys odotti säätiedotteissa: hissien ala-asemilla -1, huipullakin vain -8, tuulen nopeus samoissa suuruusluokissa kuin ennenkin ja sumua entistäkin enemmän. Kyseltiin toisiltamme ja itseltämme: hiihtämään vai rinteeseen? Päätettiin lopulta kuitenkin lähteä uhmaamaan sumukeliä ja ottaa laudat alle.

Ajettiin ylläsjärven puolelle ja laskettiin siellä koko iltapäivä. Sumua oli, mutta näkyvyys oli yllättävän hyvä. Oltiin eilen illalla vielä ryhdytty viitseliäiksi ja laitettu lautojen pohjaan uudet vahat, ja eron kyllä huomasi uudessa irtonaisessa lumessa. Syötiin taas makkarat laavulla.

Päivällisellä meitä odotti yllätys. Kaikille hotellivieraille oli katettu pöytiin valmiiksi lasit ja aterimet ja pöydät oli jopa varattu meille (varattu-lapussa luki Virtanen, 2 hlö). Alkuun tarjottiin kuohuviiniä. Alkuruoka ja jälkkäri oli linjastossa ja ne piti hakea itse, mutta pääruoka tuotiin pöytiin. Alkuruuaksi oli blini, siianmätiä, hapankermaa ja salaatteja, pääruuaksi poron file, jotain hyvää tummaa yrttistä kastiketta ja perunamuusia ja jälkkärinä browniepala ja valkosuklaamoussea, jossa oli ainakin jälkimausta päätellen myös vähän kermalikööriä. Poro tuotiin mediumina ja se oli kyllä tosi hyvää.

Mutta nyt lähdetään katsomaan ilotulitusta kaupan pihalle. :) Ensi vuonna nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti