6.3.2015

Irlanninmeren rannalta






Vika harjoittelupäivä! Ja lyhyt oli, perjantait on kuulemma aina vähän rennompia eikä yleensä oo niin paljoa teurastettavia elukoita. Tääl teurastetaan 150-270 nautaa päivässä ja se tosiaan vaihtelee noin paljon. Tänään oli vaan jotain 139 ja eilen oli 150, mut aiemmin tällä viikolla oli 240, tiistaina kai jos nyt muistan oikein. Ja se on kans vähän sesonkiluontoista, koska loma-aikoina yksityiset ihmiset ja perheet ostaa enemmän lihaa kuin arkena koska ne laittaa ruokaa enemmän kotona.

Otin toimistossa muutaman kuvan niistä salaperäisistä nautapasseista. Pitää tietty rehellisyyden nimissä sanoa etten oo käyny Suomessa yhdessäkään nautateurastamossa jossa olisin voinut nähdä mitään tämmösiä. Sitte aloin miettiä että onks niitten elukoitten tiedot jossain Nasevassa tai jossain...? Et onko tää koko juttu hoidettu sähköisesti meillä? Noi kaks pienempää on niitä vihkosia ja toi oikeanpuoleinen a-nelkku on uudempi versio mut sisällöltään muuten sama.

 



Mul oli toi sama badge rinnassa koko viikon vaikka se oliki valid vaan maanantaina :D

Pitipä vielä sanoa se, että en mä nyt sit kuitenkaan päässy kokeilemaan pulttausta. David kyl sano et ei hänellä oo mitään sitä vastaan mut tosiaan tänään selviteltiin puhelimessa HallMarkin aluepäällikköä myöten kaikkien kanssa sitä että mitämitämitä... Niinku tosiaan aikasemmin jo sanoinki niin täällä päin ei oikeestaan oo totuttu semmosiin eläinlääkäriharjoittelijoihin jotka ihan oikeesti olis kiinnostuneita tekemään mitään itse. Ilmeisesti mun ei olis pitäny puhuu siitä kenellekään muulle ku Elenalle, joka on siis ton paikan varsinainen tarkkari - nyt siinä kävi sillai että Magda oli menny ite kertoon Elenan pomolle että ne aikoo antaa mun pultata (mikä ei siis missään vaiheessa ollu edes varmaa eikä sovittua eikä mitään) ja Elenaa ärsytti siinä se et siis tietenkin siitä pitää jutella eka hänen ja sit vasta korkeamman tahon kanssa eikä mennä tollai kantelemaan ilman et varmistaa edes et mistä oli kyse. No joo, näillä on ilmeisesti jo valmiiks vähän viileet välit näillä tarkkareilla täällä joten mä ehkä korkeintaan hämmensin kattilaa vähäsen. No big deal, enköhän mä opi pulttaamaan jonain päivänä.

Elenan piti mennä hakemaan uuden kämpän avain, ne muuttaa Davidin kanssa yhteen huomenna :D (Hitsi, musta tuntuu et puolet kaikista miehistä tällä seudulla on nimeltään Paul, tai sitte David... aika vähän on minkään muun nimisiä) Mä menin junalla Johnstoneen, mut en ennen ku kävin rantatiellä kävelemässä ja ottamassa noi valokuvat (tuulenpuuskat meinas kaataa kumoon!) ja hain ruokaa yhdestä kiinalaisesta ravintolasta joka sattui kohdalle. Jotain crispy honey chicken se oli, ja riisi on semmosta aika tummaa kananmunaista, siinä on ehkä soijakastiketta pikkuloraus mukana :) Paljon maukkaampaa ku se normaali puuroriisi mitä yleensä saa kiinalaisista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti