17.12.2021

Atlantin ääreltä

​No eihän siihen lopulta mitään onnea tarvittu, vaan pelkkä maahantulolupalappu, joka piti näyttää lukijalle. Päästiin ihan näppärästi lentokentältä ja ovista ulos lämpöiseen etelän yöhön, jossa tuoksui jokin makea kasvi. ”Ikuisen kevään saari”, kuten Teneriffaa kutsutaan (lähde: bussin mikrofoniin puhunut guide), laittoikin sitten Samin sinukset heti Histec-kuurille.

Hotelli on ihan okei, ei ihan Kyproksen tasoa mutta eipä ole hinnaltaankaan. Peitot saatiin sänkyyn vasta, kun pyydettiin ne respasta (keskellä yötä, kun saavuttiin niin myöhään), tallelokero on maksullinen ja ilmeisesti jääkaappikin olisi, jos haluaisi sen lukkoon. Olemme maksullisten lisäpalveluiden ja tippikulttuurin mallikohteessa.

Aamiaisen jälkeen maleksimme sukelluskeskukselle, jonne oli kävellen matkaa noin 3 km. Sukelluskeskuksella tehtiin suunnitelma, että alkaen huomisesta tehdään kaksi sukellusta päivässä huomenna ja ma-ke, ja päivän ensimmäinen ilmalla ja toinen ean-32:lla (enriched air nitrox, jossa 32 % happea). Espanjan laki kieltää muiden kuin valmiiksi sekoitetun nitroxin käytön. Me ollaan Samin kanssa sukellettu Suomessa vain suoraan pulloon sekoitetulla nitroxilla, ja sitten kun pulloon jää ”pohjat” 60-100 bar, laitetaan normaalia ilmaa päälle ja katsotaan vain mittarilla mitä nitroxia sitten tuli, ja niin edelleen. Mutta käytännössä täällä on siis vähän tiukemmat säännöt.

Takaisin hotellille kuljettiin rantaa pitkin. Joka puolella kuhertelee kyyhkyjä. Rannalla oli porukkaa jonkin verran, hiekka on tuhkan mustaamaa ja rannat paljon suurempia ja tilavampia kuin Kyproksella. Myös surffaajia nähtiin.

Syötiin lounasta hotellilla ja lepäiltiin vähän aikaa, ja käytiin sitten vielä vähän kävelyllä ja katselemassa kauppoja. Käytiin myös Hard Rock Cafessa drinkeillä ennen päivällistä.





Tämä kohta rantaa oli täynnä pyöreitä kiviä, jotka pitivät hassua ääntä kun aalto vetäytyi pois, se kuulosti vähän väkijoukon aplodeilta.



Tällaisia tummaniskaisia kyyhkyjä on paljon!



Hotellin aula, iso osa kasveista on kyllä aitoja mutta muutamia muovisiakin kyllä on joukossa.



Jääteetä saa melkein kaikkialta.



Kossu ei olekaan mitään kyykkyvodkaa täällä!



Auringonlasku meren taa. Pitää tulla huomenna katsomaan vähän aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti