6.8.2014

Borobudurista

Eli maailman suurimmasta buddhalaistemppelistä. Se on iso. Se on rakennettu kokonaan laavakivestä ja näyttää oikeastaan vain mäennyppylältä, jonka rinteille on tehty suuret, koristeelliset  porrastasanteet. Joka puolella on hassuja, kellon muotoisia kupoleita, samaa kiveä, ja jokaisen sisällä patsas. Patsaita oli muuallakin, yhteensä varmaan jotain tuhat... Näköala oli vaikuttava, ja tuuli ihanan vilpoinen vaikka aurinko on kyllä huolehtinut siitä, että kaikilla punoittaa iho aurinkorasvoista huolimatta.

Mulla on nyt tatska. Tai no ei ole. Ei enää parin viikon päästä. Se kuluu pois parissa viikossa. Torilla oli äijä, jolla oli sivellin ja jotain mustaa töhnää, jolla se piirsi iholle. 35 000 rp, onneksi ei oo fygyst kii :D Pitää ehkä lopettaa suihkussa käyminen tähän.

Maistoin tänään käärmehedelmää (snake fruit), tosin muistan, että Laura toi Balilta silloin joskus monta vuotta sitten muutaman niitä samoja. Käärmemäisen suomuisen ruskean kuoren alta löytyy muutama vaaleankeltainen mukula, joissa on punaruskeat kivet sisällä. Tulee mieleen omenan makuinen peruna tai ehkä valkosipuli. Maku on joka tapauksessa raikas ja makea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti