12.6.2017

ambulanzista taas

Täällä on aivan kamala helle, reippaasti yli +27.. ja minusta on ylipäätään aika pahaenteistä jos ennen aamukasia voi liikkua ulkona ilman että tarvitsee mitään pitkähihaista päälleen.

Tämä viikko kuluu jälleen Ambulanzklinikalla eli hyvin samanlaista kuin Saaren opetus meillä. Toinen opiskelija täällä mun kanssa on Irina, joka vaikuttaa ihan mukavalta tyypiltä, on aika pihalla tosin koska nyt on hänen eka viikkonsa ambulanzia. Minustakin on vain vähän apua kun saan yhä normaalista nopeasta saksasta kiinni ehkä n. 70 % sanoista; hitaasta puheesta tosin jo lähes kaiken. Yksi eläinlääkäri Tanja sanoi mulle eilen, että verrattuna siihen toukokuun alkuun mä puhun jo tosi hienosti saksaa! Jee!

Tanja on kova puhumaan muutenkin ja mä utelias kuulemaan juttuja; tänään juteltiin mm. lehmän endometriiteistä ja jälkeisistä ja involuutiovaiheesta ylipäätänsä, saunomisesta ja kuumasta säästä kesällä (ja se on kuulkaa ihan totisinta totta, että sveitsiläiset saunoo vaan talvella koska "kesällä on muutenkin kuuma"... nyt on kyllä jäänyt muutama perusjuttu saunomisesta ihan täysin ymmärtämättä), akupunktiosta ja homeopatiasta. Tanja sanoi, että Sveitsissäkään sitä ei opeteta eläinlääkiksessä vaan sitä varten käydään joku jatkokurssi valmistumisen jälkeen. Hän sanoi, ettei itse varsinaisesti vastusta sitä koska eihän siitä mitään harmiakaan oikeastaan ole mutta eniten siinä hoidetaan omistajaa eikä potilasta; ja toki vakavien lääkehoitoa vaativien sairauksien hoidossa on väärin käyttää pelkästään sitä. 

Tänään käytiin katsomassa 2 v sonnia, jolla oli ripulia. Kun kävimme paikan päällä, totesimme, että sillä oli veriripuli ja lisäksi näytti aika nuutuneelta; ulostenäyte salmonellan varalta, letkutettiin vettä ja jotain paikallista pötsipotkua tai supervetruminia, kipulääke, seleeni ja 3pv sulfa-trimetopriimikuuri (Borgal vet). ETT Ry:n sivuilta voi käydä lukemassa, mitä Suomessa tehdään salmonellaepäilyille.

Mutta nyt lähdetään iltapäiväksi sikalaan kuohimaan pikkupossuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti