26.9.2014

Uppsalasta

Alkoipas laiskottaa ja haukotuttaa heti, kun pääsi vaaka-asentoon. Nyt ollaan kuitenkin kampuksella iltaa viettämässä, syödään hampurilaisia. Kaljaakin saa rahaa vastaan. Norjalaisetkin ovat nyt viimeinkin täällä, niiden bussi tuli vasta tässä iltasella. Ilmeisesti Oslosta on tänä vuonna vain 17 osallistujaa vaikka alun perin piti olla enemmän.

Tukholmasta oli muutaman tunnin bussimatka tänne Uppsalaan. SLU:n kampus (Sveriges landbruksuniversitet tai jotain sinnepäin) sijaitsee peltojen keskellä etäällä keskustasta. Uppsala on kaunis kaupunki, ihan erilainen kuin esim. Tukholma. Bussimatkalla näkyi ikkunoista peltoja ja hevoslaitumia, ja valtavan isoja lehtipuita, varmaan tammia tai jotain, muhkuraiset ja paksut rungot. Miksei meillä ole Suomessa sellaisia puita...

Guangzhoun lentokentällä huomasin, että inhoan lentämistä. Laivan kannella tajusin, että itseasiassa paras mahdollinen loma on viikonloppu (tai ehkä pitkä vklp) mökillä saaressa. Tai sitten kotona, sohvassa yle areenan kanssa tai Mikon huoneessa PS3 ja lego Star Warsin kanssa. No, tänään bussissa tuijottelin tietä ja tajusin, että tämä on ehdottomasti paras tapa matkustaa. Nuotiota voi tuijottaa vaikka kuinka pitkään huomaamatta ajan kulua. Sama pätee laivan sivuaallokkoon ja horisonttiin. Ja ilmeisesti myös auton tai bussin tuulilasin takana vilistävälle tielle, kun valkoisen katkoviivan palaset yksi toisensa jälkeen katoavat taakse. Paitsi tien ulkoreunassa, koska se viiva on katkeamaton. Paitsi Norjassa.

Iinan kämppikset lainasivat meille polkupyörät, ja niillä mentiin tänään kampukselle illalla. (Ajettiin äsken kirkkaan tähtitaivaan alla takaisin tänne. Katulamput oli jostain syystä pimeinä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti