28.9.2014

banketista ja kohta taas tien päältä

No niin. Lähtöpäivä. Eilen illalla oli perinteinen NVM-banketti, se pidetään aina kisaviikonlopun lauantai-iltana. Periaatteessa niin kuin mitkä tahansa pöytäjuhlat tai sitsit (vähän hienommat ehkä kuin sitsit, tai no riippuu tietysti sitseistä..) Plaseeraus on tehty niin, että violetit servetit ovat norjalaisille, siniset ruotsalaisille ja vihreät suomalaisille. Jos ihan taiteen sääntöjä noudatettaisiin niin vihreiden pitäisi olla ruotsalaisia varten, mutta ehkä vihreä on EKY:n väri. Ruoka oli ihanaa (paitsi jälkkäri oli vähän outo) ja juotavaa totisesti tarpeeksi. Jätetään nimet mainitsematta, mutta osa porukasta oli ollut enemmän tai vähemmän kännissä torstai-illasta lähtien.

Banketissa oli hauskaa. Kaiken kaikkiaan hienosti onnistuneet juhlat. Laulettiin kaikilla kotimaisilla ja kovaa laulettiinkin, jossain vaiheessa alkoi olla jo kurkku kipeä, mutta jotenkin se aina yön aikana palautuu. Tiedän ihmisiä, joilla on ääni paineessa aina sitsien jälkeen, joten ehkä en sitten vaan laula tarpeeksi kovaa. Näissä juhlissa parhaiten toimivat tietysti sångerna på svenska, jos yritti laulaa suomeksi, melutaso ympärillä alkoi nousta sen verran tasaisesti että laulua oli vähän hankala jatkaa. Uppsalan elukkalääkiksen jokainen uusi vuosikurssi tekee oman tanssiesityksen johonkin tunnettuun kappaleeseen. Niitäkin oli ohjelmassa (tosin se näytti vähän siltä, ettei oltu vähään aikaan treenattu yhdessä) Biisit olivat bilelistoilta ja myöhemmin jatkobileissä saatiinkin sitten me muutkin kokeilla. Niin, ja tietysti bankettiin kuului myös itse kisojen palkintojenjako.

Banketissa ainoa huono puoli oli ehkä shotti/avec-lippujen ohjeistus. Sitseillä ovat perinteisesti hintaan kuuluvia juomia alkumalja (boolia tai jotain halpaa skumppaa) 1-2 shottia (kossua tms. kirkasta), 1-2 lasillista viiniä (saa valita punkun tai valkkarin) sekä kahviavec (tuodaan jälkkärin ja kahvin/teen kanssa, melkein aina kermalikööriä, jallua tai punssia, yleensä on kaksi joista voi valita). No, eilen ennen juhlaa me saatiin jokainen kaksi (2) kpl laminoituja "drinkkilippuja", joilla sai sitten lunastaa itselleen yhden shotin ja yhden kahviavecin, tai sitten kaksi shottia pöytäjuhlaosuuden aikana. Helppoa kuin mikä. Siinä lippujenjakoständillä kuitenkin moni sai sellaisen käsityksen, ettei banketissa eikä jatkoilla voinut ostaa juotavaa millään muilla kuin drinkkilipuilla, eikä lippuja saanut ostettua enää myöhemmin. Jokainen siis sai kaksi ilmaiseksi, ja jos halusi kolmannen, se maksoi muistaakseni 30 kruunua. Eli periaatteessa olisi siinä kohtaa pitänyt päättää, montako aikoo juoda sen illan aikana. Jep, kuulostaa typerältä. Moni sitten osti ylimääräisiä lippuja ihan turhaan, koska pöydissä oli siideri- ja kaljapulloja valmiina odottamassa ja viinikaatoja oli kaksi. Niin, eikä liput kelvanneet enää jatkoilla, vaan ne olisi pitänyt käyttää pöytäjuhlan aikana. Noin, nyt se on kirjoitettu tänne, muistiin odottamaan sitä päivää, kun/jos järkkääjät pyytävät palautetta. Kuten jo tuli todettua, ruoka oli ihanaa (savuporotortillarullia alkupaloina, lohta ja pestokastiketta ja perunamuusia ja parsaa ja vihreitä papuja. Namnam.)

Me tultiin kisapaikalta eilen Iinan luokse joskus iltapäivällä ja lähdettiin kuuden maissa autolla juhlapaikalle. Jätettiin auto parkkikselle yöksi ja haettiin se nyt aamupäivällä. Menin viimeyönä nukkumaan joskus neljän tai puoli viiden korvilla. Ekan kerran heräsin kai kuuden maissa.

Nyt istuskellaan liikuntahallin etupihalla ja odotellaan bussia. Sen pitäisi tulla klo 14. Tässä on oikein kiva odotella ja jutella, aurinko paistaa ja tuulahtelee mukavasti. Tilattiin pizzaa ja ne taisivatkin tulla jo. Aamupala jäi syömättä kun nukuttiin sen yli :D

Kuulostaa siltä, että me omamajoitteiset henkilöt ollaan jääty vaikka mistä traumaattisen hauskasta paitsi. Järkätty majoitus tarkoitti siis liikuntahallin salia, jonka lattioille leviteltiin omat kamat ja makuualustat ja -pussit. Viimepäivien aikana on kerrottu paljon tarinoita norjalaisten ja ruotsalaisten poikien kohtaamisesta sen asian kanssa, että suomalaiset tytöt menevät saunaan alasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti