24.8.2021

Välimerestä

Aamiaisen jälkeen meitä odotti hotellin ulkopuolella sukellusopas Kieran, jonka kyydillä me ja kamppeet matkustimme sukellustallille. Kamojen säätämisessä meni vähän aikaa. Useiden sukelluskohteiden rannat ovat niin kivikkoisia täällä, että käytetään bootseja ja avokantaräpylöitä. Minun 7mm longia (eli märkäpukua) myös vähän osoiteltiin hihitellen. Onneksi kaikkea löytyi lainaksi mikä meiltä itseltä puuttui.

Ensimmäisellä sukelluksella oltiin kolmistaan Kieranin kanssa. Hän näytti meille kaaviokuvasta minne oltiin menossa ja miten syvää missäkin on, ja mitä missäkin pitäisi näkyä; todella selkeät ohjeet. Ekalla sukelluksella nähtiin paljon kaikkea huikeaa, mm. pieni pallokala ihan rannassa, merivuokkoja ja muutama merikilpikonna. Kaloja oli paljon erilaisia enkä muista kaikkien nimiä, oli mustia pieniä ja isoja valkeita ja litteitä joilla oli musta täplä pyrstössä, ja pitkulainen neulan näköinen kala joka säikähti Samia, ja yksi monivärinen kala joka kimalsi vähän niin kuin metalliväristen autojen eri väreissä. Räpsin kuvia melkein koko ajan, tuntui että koko ajan oli joka puolella jotain upeaa. Eka sukellus oli helppo harjoittelureissu ja siellä oli paljon muita sukeltajia opettelemassa rannassa, syvyyttäkin oli vain noin 8 metriä.

Toiselle sukellukselle vaihdettiin vain tankit ja lähdettiin heti toiseen paikkaan, tällä kertaa toisen oppaan Pablon kanssa ja lisäksi mukana oli kaksi muuta sukeltajaa, Giovanni ja Simona; he olivat kaikki italialaisia. Giovanni ja Simona olivat suunnilleen sukeltaneet yhdessä suunnilleen yhtä paljon kuin me, mutta vähemmän sukelluksia. Pablon kanssa mentiin vähän jyrkemmältä kivikkorannalta veteen ja käytiin katsomassa yhtä uponnutta veneenraatoa ja jyrkkää seinämää, joka oli varmaan jonkun jyrkänteen vedenalainen osa. Käytiin 18 metrissä! Mä en ole ikinä käynyt niin syvällä! Nähtiin pohjassa merisiilejä ja mustia pötkylöitä jotka hengittelivät toisen päänsä hiusharjojen avulla. Luulen, että näin vilaukselta siipisimpun piikit yhden kiven takana. Otettiin taas paljon valokuvia.

Tokan sukelluksen jälkeen huuhdeltiin kamppeet ja mentiin takaisin hotellille. Suihkun kautta lounaalle, kello oli noin 14; syötiin isot annokset pastaa ja vierittiin allasalueelle, jossa nytkin ollaan, vallattiin tällainen aurinkokatos tästä parvekkeen alta, varjosta. En tiedä saisiko näitä vallata mutta eiköhän joku tule hätistämään jos häiritsee. Kävin huoneessa sen verran että heitin kaksi tyynyä ja Samin pyyhkeen tähän alas. Nyt meillä on somehetki, minä näprään tätä ja Sami lukee kännykän näytöltä Nitrox-kurssin juttuja. Tavoitteena on juoda drinkkilista läpi ennen kotiinlähtöä, piña coladasta oli hyvä aloittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti