27.8.2021

vedenalaisesta ”museosta” ja katamaraanilta

Ollaan sunset cruisella. Käytiin juuri snorklaamassa veneen perästä. Syvyyttä 13m verran, pohjassa aurinkolasit ja maski (=sukellusmaski, tämä tuntuu olevan monimerkityksellinen termi nykyään). Moottori käy kovalla ja discotheque musiikki vielä kovemmalla. Ei kovin romanttista. Keskitymme juomatarjoiluun.


Kirjaimista ymmärtää pikkuisen lääkäri-latinakreikan, lukiofysiikan ja venäjän avulla. Esim. tuo A ilman väliviivaa on lambda eli L. Sitten taas P on täällä roo eli lausutaan kuten R. 

Tämän päivän sukelluksilla käytiin Aiya Napassa katsomassa vedenalaista patsaspuistoa, jota sanottiin museoksi. Aiya Napa kirjoitetaan Agia Napa kreikaksi, mutta G:n paikalla on gamma enkä ole varma äännetäänkö sitä. Hagia Sofiakin taidetaan lausua ”Haia Sofia”, hagia tarkoittaa pyhää. Toisaalta, Kypros kirjoitetaan kreikaksi kappalla eli K:lla, vaikka englanniksi puhutaan syproksesta.




Patsaiden luona oli toinenkin veneellinen sukeltajia ja aika paljon porukkaa vedessä.

Toisella sukelluksella nähtiin kalmareita, siipisimppuja ja merisiilejä, sekä ihan pikkiriikkisiä taskurapuvauvoja rantavedessä.


Ollaan jutusteltu nyt melkein kaikkien sukellusoppaiden ja muiden sukeltajien kanssa; ensi kerralla mennään ainakin Zenobialle, kun deep ja nitrox kurssit on käyty, mutta voisi harkita myös saaren toista puolta, Pafosta. Siellä on vähemmän turisteja ja upeita sukelluskohteita. Äkkilähdöt on edullisia. Deep diving (eli yli 18m) pitää suorittaa senkin takia että jotkut otukset kuten hippokampukset eli merihevoset elelee syvissä vesissä eikä niitä näe muualla.

Vesimeloneista. Ne kasvavat maassa. Niitä on syöty nyt joka ikisellä aterialla. Ne ovat erinomaisia täällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti