8.6.2014

Vaalasta

No niin, kotiuduttu on, ensimmäinen työpäiväkin takana ja elämäni ensimmäiset progesteronitestit myyty.

Paluumatka Akureyrista Reykjavíkiin sujui odotetusti, torkkuessa ja musiikkia kuunnellessa ja maisemia tuijottaessa. Reykjavíkissa oltiin puoli viiden maissa iltapäivällä, otettiin bussi Mjóddin terminaalilta Hlemmuriin, keskustaan, käytiin heittämässä rinkat majapaikkaan ja lähdettiin kaupungille, kun oli hyvä sää. Käytiin pizzalla, shoppailtiin ja mentiin lopuksi vielä  Vestubærlaugiin, maauimalaan suhteellisen lyhyen (...) kävelymatkan päähän. Valkattiin sieltä yksi 38-40 °C -allas ja lojuttiin siellä loppuilta. Tavattiin suomalaisiakin. Mentiin kaupan kautta majapaikkaan ja pakattiin rinkat valmiiksi aamua varten.

Meidän huoneessa nukkui 4 aasialaista (tai ei me kysytty niiltä, yksi oli kanadalainen joten ei ehkä lokeroida ihmisiä nyt tämän enempää...) ja me oltiin varoitettu niitä jo illalla, että meidän herätyskellot soi klo 4:15. Ja niinhän ne soi :D oltiin laitettu kumpikin kännykkään herätykset kaiken varalta. (Satu joutui tökkimään mut lopulta hereille.) Aurinko paistoi oikein nätisti kun hiippailtiin alakertaan ja ulos kadulle. Ihan niin kuin aamupäivä, paitsi että kadut oli autioita. Bussi lähti musiikkitalon edustalta muutaman sadan metrin päästä ja meoltiin ostettu 2-suuntaiset lentokenttäbussiliput jo saapumispäivänä. Bussi lähti viideltä, ja se vei meidät suoraan lentokentälle.

Lentokentällä sai vaihdettua viimeiset islannin kruunut. Kolikoita jäi, ja niillä ostettiin teetä (ISK 390), loput laitettiin johonkin sydäntautiliittokeräykseen.

Lennolla katsoin Oceans Elevenin. Ihan loistava leffa :D saavuttiin Helsinkiin n. puoli tuntia myöhässä. Lämpötila ei onneksi kuitenkaan ollut 26 °C niin kuin lentokapteeni valehteli, vaan ilmeisesti saderintama ehti laskea lämpötilaa vähän ennen kuin päästiin pihalle.

Ísland oli tällä kertaa tässä. Ensi kertaan jää ainakin Grímsey (saari) ja Dettifoss (iso vesiputous) ehkä myös jäätiköiden valloitusta, mutta sitä ehtii onneksi vielä miettiä :) Seuraavia terveisiä kannattaa odotella heinäkuun lopulla, "kun seitsemäs kuukausi kuolee"... :D Haha, pakko odottaa keskiviikkoa, silloin vasta saan kirjastosta Hobitin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti