4.6.2014

Reykjahlíđista ja Mývatnin rannoilta

Tänään oli aurinkoinen päivä. What could possibly go wrong :D

Oltiin pakattu uimakamat reppuihin ja iloisesti nousemassa 56-linjan bussiin, jolla siis pääsisi vuorten yli Reykjahlíđiin ja Mývatn Nature Baths -kylpylään, sitte alettiin lukea bussiaikataulua tarkemmin ja hoksattiin, että 56 kulkee väliä Akureyri-Reykjahlíđ kaksi kertaa päivässä kumpaankin suuntaan. Lyhyesti sanottuna emme siis pääsisi enää takaisin. Tämähavainto tehtiin klo 11.50 bussipysäkillä. Siinä vaiheessa myös kaikki kiertoajelubussit olivat menneet. Ja muutenkin, excursiokierrokset olisivat maksaneet yli 20 000 ISK...

No, ongelma ratkesi sitten niin että vuokrattiin auto. Oikein näppärä pieni 6-vaihteinen manuaali toyota. Palautettiin se äsken ennen hostellille paluuta vaikka oikeasti se oli vuokrattu 24h, mutta koska huomenna lähtee meidän Reykjavík-bussi kymmenen maissa, päätettiin viedä auto takaisin jo nyt illalla.

Mikäpä siinä sitten oli ajellessa vuoristoteitä. Jyrkkiä nousuja ja laskuja riitti, ja maisemia. Lampaita ja hevosia, ja tänään myös reissun ensimmäiset lehmät :) Käytiin syömässä hampurilaiset huoltsikalla jossain pikkukylässä jonka nimi alkoi ehkä L:llä. (Siellä nähtiin ne ekat lehmätkin.)

Jarđböđin, eli Mývatn Nature Baths -kylpylä oli kyllä kaiken tämän vaivan arvoinen kokemus. Sinertävän valkeaa, suloisen lämmintä vettä, jossa kylpeä, ja vielä auringonpaisteessa. Kannatti matkustaa :) Vesi haisi rikkivedylle, mutta siihen onneksi tottui aika nopeasti :"D Ja hopeakoruihin tuli tumma pinnoitus veden rikin takia, henkilökunta selitti että hammastahnalla hankaus auttaa. Saksalaisia turisteja oli paljon, ja  turisteja ylipäätänsäkin. Oltiin vähän luultu, että Blue Lagoon olisi enemmän turistipaikka, kun se on niin lähellä Keflavikin lentokenttää.. ei kyllä pidä paikkaansa, oli niitä tuollakin. Joten ehkä kuitenkin tykkään enemmän Bláa Loníđista, ja annan sille kuvauksen "Blue heaven is a place on earth" vaikka olin säästänyt sitä tätä varten :D

Wi-Fi-yhteyksien kanssa on hankaluuksia täällä hostellilla, mutta nyt näyttää toimivan taas. Ja nyt en kirjoita yhtään lausetta, joka alkaa "Huomenna..." koska silloin menee aina suunnitelmat uusiksi. Hyvää yötä :) Kyllä tekee jo mieli saunomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti