2.6.2014

Akureyrista

Nyt voisi sanoa olevansa perillä :) Tänne jäädään kolmeksi yöksi ja vasta sitten lähdetään Reykjavikin kautta kotiin. Bussimatka kesti 6 ja puoli tuntia aika tarkalleen, 15.30 pysähdyttiin Akureyri Hofin pihalle. Se on iso, pyöreä rakennus. Ei ihan tiedetä mikä se on, se meni viideltä kiinni. (Kulttuurikeskus se on! -Satu)

Bussissa oli mukavaa ja väsynyttä. Maisemat oli mykistäviä. Korkeuseroa oli niin paljon, että korvat meni lukkoon aina välillä. Puita oli ehkä kourallinen siellä täällä. Hevosia ja lampaita näkyi melkein koko ajan. Ja varsoja ja karitsoja :) lampaitten laitumien aidat olivat isoreikäistä verkkoa ja pienet karitsat mahtuivat karkaamaan sen raoista, mutta ilmeisesti niitten äiti-ikävä pitää ne aidan vieressä silloinkin jos ne päätyvät aidan toiselle puolelle. Tosin, näppärästi hyppäsi yksi uuhikin aidan yli tuosta vain että eivät ne kovin hyväkuntoisia olleet muutenkaan... Bussimatkalta on paljon huonolaatuisia valokuvia, jotka on otettu liikkuvan bussin ikkunan läpi. Kaikki pysäkit olivat taajamissa, jotka olivat yleensä laaksoissa, ja ylängöiltä oli niin hienot näköalat että ihan harmitti kun piti istua bussin sisällä. Tosin, säätila vaihteli n.puolen tunnin välein ja välillä ajoimme ihan oikeasti sadepilven sisällä. Silloin oli ihan kiva olla sisällä :)

Majoituttiin sitten tänne muiden reppureissaajien majapaikkaan, käytiin syömässä ja uimassa. Ihan lähellä on geoterminen maauimala :3 Lojuttiin lämpöaltaassa varmaan helposti pari tuntia. 37°C.

Huomenna issikoimaan aamupäivällä ja iltapäivällä Mývatn!

-Maria ja Satu

---
Huomasin tänään että nähtävästi otin mukaan termosmukin mutta jätin sen kannen kotiin. Joku voisi ehkä tarkistaa asian :) pitäisi löytyä jostain tiskipöydän välittömästä läheisyydestä. -Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti