16.12.2021

lentokentältä

​No niin, matka on taas alkamassa! Tällä kertaa kohteena Teneriffa ja suunnitelmissa jälleen sukeltamista, sukeltamista ja sukeltamista, vähän lepäilyä, kirjojen lukemista ja muuta laiskottelua auringossa (eli varjossa). Jos siis päästään rajan yli, that is.

Jos joku luuli, että matkustaminen olisi helpompaa kahden rokotuksen jälkeen, niin no, kaikkeahan sitä aina luulee. Tällä viikolla tuli iltauutisina tietoa että Suomi on Euroopan pahimpia danger zone SOS mayday sektoreita josta tarvitaan 2/2 rokotustodistuksen LISÄKSI negatiivinen covid19 testitulos. Me onneksi älyttiin tämä ajoissa ja ehdittiin vielä viime sekunneilla tehdä muutama sirkustemppu joiden avulla päästiin testeihin eilen illalla. Toivottavasti ollaan nyt niin puhtoisia ja riittävän rokotettuja että päästään viettämään kivaa loma-aikaa!

Kanariansaaret valikoituivat tällä kertaa kohteeksi koska ovat eräänlainen biodiversity hot spot, jossa on paljon nähtävää. Ovat myös aika lähellä (köhköh 6h lento ja 2h aikaero) ja tähän vuodenaikaan vähän lämpimämpivetinen alue kuin Välimeri. Veden lämpötilan odotetaan olevan noin 18-21 astetta eli suomenkesä; 5/7mm märkkärikeli toisin sanoen ja mukana on meillä nyt myös huppuja ja hanskoja varmuuden vuoksi. Vesi on kylmempää syvemmällä, mutta koska meidän kokemustaso 2:n tankin tekniikoilla on vielä niin lapsenkengissä, ei ehkä olla muutenkaan kovin supersyvälle menossa. Ollaan kokeiltu side mounttia altaassa kerran (kuivapuvuilla) ja uskoisin että me kyllä osattaisiin mennä niillä avovedessä varsinkin märkäpuvuilla, mutta ollaan päätetty että paikallinen sukelluskeskus saa päättää, antavatko he meidän sukeltaa kahdella pullolla tällä taitotasolla. Enemmän pulloja tarkoittaa aina enemmän ilmaa mukana, eli pitempi sukellus ja syvemmälle. 

Wish us luck! Kohta päästään koneeseen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti