29.12.2015

lumimyrskyn silmästä ja laduilta

Tämän päivän summa oli yhteensä ehkä 4 tai 5 laskua (nousuineen), ja sanonpa että siinäkin oli kestämistä. Lämpötila oli noussut eilisestä niin hurjan harppauksen että tuulen nopeus puurajan yläpuolella oli aika vaikuttava. Tuuli teki lumipyryn vaikkei taivaalta mitään satanutkaan, näkyvyys oli n. 5 metriä ja viima varsin pureva. Hissejä oli kyllä auki ja siirtymä Sport resortin ja ylläs-skin välillä olisi kyllä teoriassa onnistunut, mutta Sami laski yhden kerran sivuun ja tuuli oli vieläkin kovempi Kuruhissin suunnalla. Itse eksyin off-pisteelle, jossa näkyvyys oli nolla ja lumi niin kokkareista, että kaaduin ja kompastelin muutaman metrin välein kunnes hoksasin muutaman kivikon ja tajusin että vasemmalla näkyi viereisen rinteen valoja. Rinteet olivat kyllä ihan hyväkuntoisia, kunhan oli ensin kantannut sokkona puoliväliin ja alkoi nähdä eteensä. Käytiin kaakaolla ja lähdettiin pois.

Iltapäivällä lähdettiin hiihtämään. Sukset luistivat molempiin suuntiin (eteen ja taakse). Ylämäet ryömimällä, alamäissä oli pakko jarruttaa. Metsässä oli lämmintä ja kaunista, ja hurjan paljon jäniksenjälkiä. Hiihdettiin yhteensä ehkä 8 km + muutama sata metriä kun ei osattu lukea karttaa (tai oikeastaan muistettiin väärin mistä piti kääntyä, tai unohdettiin jotain taukopaikalle ja se piti hakea). Käytiin jonkun lasten tattihissin alapäässä laavulla käräyttämässä makkarat. Samille tuli koti-ikävä ja siispä makkarasta piti tehdä mustaa.

Nyt syödään jälkkärijätskiä päivällisbuffassa ja sauna on kohta lämmin tuolla kämpillä. Intiaani-Joonas ja viimeinen ristiretki on eilisillalta kesken ja pitää varmaan katsoa sitä taas tänään vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti